wykad 0518 listopada 2019 roku rozpoczęły się w Szczecinie Dni Kultury Francuskiej. Na zaproszenie Alliance Française, które w tym roku świętuje swoje 30-lecie działalności, do wspólnego świętowania zaproszone zostało Biuro Dokumentacji Zabytków. Pierwszego dnia uroczystości w ramach Dni Kultury Francuskiej wykład „Armia Polska we Francji – rola i znaczenie armii generała Józefa Hallera w odzyskaniu niepodległości Polski” wygłosiła Agnieszka Osiak adiunkt Biura Dokumentacji Zabytków w Szczecinie.


Po wykładzie i ciekawej dyskusji zebrani goście mieli niecodzienną okazję aby poczuć „Smaki Francji”!
Okazuje się, że nie trzeba jechać do Francji aby poczuć smak tradycyjnej kuchni francuskiej. Na gości czekała wyborna degustacja „Ślimaków po burgundzku”. Ta smakowita podróż kulinarna przygotowana została przez szczecińską firmę: Pauland Snails – ślimak szczeciński, specjalizującą się w hodowli i przetwórstwie ślimaków śródziemnomorskich.


Zapraszamy do fotogalerii:

zdjęcia: Kamila Wójcik, BDZ Szczecin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt i wdrożenie EPProjects Poland

 

Deklaracja dostępności